Vi fick ett mattips från våra kompisar Zacke och Frida som var för gott och enkelt för att inte dela. Efter varje tugga utbrast jag "nemen!" "va!!" "men gud" "så gott" "oj oj" "mmm". Eftersom mina telefoner höll på att *uppdatera* när jag lagade maten så fick jag tyvärr ingen egen bild på rätten. Hoppas ni kan stå ut med Coops egna lite bättre bild. Här kommer receptet! Som alltså är snott från Coop. Spara ner det i era bokmärken. GÖR SÅ HÄRA Sätt ugnen på 225°. Dela pumpan, skär bort skalet och ta bort kärnorna. Skär pumpan i ”klyftpotatisstora” bitar. Lägg pumpa, lök och tomater på en ugnsplåt. Ringla över olja och krydda med rosmarin, salt och peppar. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min. Fräs vitlök och tomatpuré i olja i en kastrull. Tillsätt crème fraiche, grädde, senap och sambal oelek och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda ca 10 min. Vänd ner de ugnsrostade grönsakerna i tomatsåsen. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris. Garnera ev med persilja. INGREDIENSER 1 butternutpumpa (ca 700 g) 2 rödlökar, klyftade 250 g körsbärstomater 1 msk olivolja 1 tsk torkad rosmarin 0.5 tsk svartpeppar 2 vitlöksklyftor, finhackade 3 msk tomatpuré 0.5 msk olivolja 2 dl crème fraiche 1 dl grädde 2 tsk dijonsenap 1 tsk sambal oelek 1 grönsaksbuljongtärning 1 dl färsk persilja svartpeppar salt Persilja (till servering) Ris (till servering)